15.12.09
Zeytinyagli patatesli taze fasulye yemegi
Malzemeler:
• 1 orta boy sogan
• 1/2 kilo taze fasulye (ben bir kilo almistim, gerisin
temizleyip dipvriz torbasina koyup kaldirdim dolaba)
• 1 corba kasıgı salca (ben biber salca kullandim)
• 2 orta boy domates
• 2 buyuk boy patates
• 1 kucuk kahve fincanı zeytinyagi
• tuz, kırmızıbiber (tatli biber)
• 3 su bardagı sıcak su
Yapılısı:
1. Soganları yemeklik dograyın.
2. Fasulyelerin baslarını ve kılcıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın. Ben resimdeki gibi
sekil veriyorum.
3. Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.
4. Tencereye zeytinyagı, soganı, dogranmıs fasulyeleri,
patatesleri, domates rendesi ve kırmızı toz biber ilave
edin.
5. Karistirin ve sicak suyu ekleyin. Altini acin kaynasin.
Kaynadiktan sonra kisin ve agir agir kaynamaya devam etsin.
Tuzunu ilave edin (ben bir bucuk cay kasigi koyuyorum).
6. 20 dakika kadar kısık ateste yemegi pisirdikten sonra
yemegi sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Pistigini
anlamak icin catalla batirmak yeter.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım benimde en sevdiğim yemeklerden biridir.dondurucuyada bol bol hazırladım.
YanıtlaSilBende oyle uygun guzel buldugumda koyarim cok kolaylik oluyo gercektende. Keske derindorucu koyacak yerim olsada alsam bol bol koysam diye dusunuyorum sIk sIk : )
YanıtlaSildoğal mutfak hali çok hoşsun
YanıtlaSilIsilcim tesekkur ederim : )
YanıtlaSil