2.3.10

Misir ekmegi tarifi

Arkadaslar misir ekmegine bayilirim ben. Hemen hemende haftada bir kez muhakkak yaparim. Esim sevmedigi icin, hepsini bi guzel her gun bi parcasini yogurtla birlikte yerim : ) afiyetle : )

Iste tarifi:
Malzemeler:
1/2 kg.misirunu


1/2 çay bardagi siviyag

1,5 yemek kasigi seker

1 tatli kasigi tuz

1 paket kabartmatozu

3 su bardagi süt

YAPILISI:

Sütü ve yagi derin bir kaba alin, seker ve tuzu katin.
Karisima misirunu ve kabartmatozunu ekleyip kasikla karistirip yaglanmis firin tepsisine koyun.
180derecede firinda kizarana kadar pisirin. Kizarinca çikarip, ilidiktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Bende çok severim mısır ekmeğini özelleikle yoğurtla yemeye,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. hımm tam bana göre bir tarif ellerine sağlık
    hülyacım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. 2 GÜNDÜR YAPMAYI PLANLIYORUM BİR TÜRLÜ YAPAMIYORUM ZAMANSIZLIKTAN . ELİNE SAĞLIK CANIIMM:)

    YanıtlaSil
  4. Esracim bende bayilirim yogurtla yemeye : )
    Sevilcim muhakkak dene cok guzel tadi oluyo!
    Hilalcim simdi seni ziyarete geliyodum ben kalp kalbe karsiymis : )

    YanıtlaSil