10.11.11

Kızımla hayatımda neler değişti

Talyayla birlikte hayatimizda neler degisti?
Düsünmeye baslarken bisürü sey geliyo aklima.. Ilk aklima gelenleri söyle bir siralasam:
- Yemek düzenimiz, artik hep üçümüz birlikte yemek yiyoruz, önceleri isimiz yüzünden bu degise biliyodu.
- Sonra çok daha saglikli besleniyoruz haftada 2 en fazla 3 kez et ürünleri yemeye çalisiyoruz,
  beyaz et tavuk veya balik 2 kez, 3cüde kirmizi et olabiliyo. Ben eti pek sevmem, ama bütün vitaminlerden birazda olsa almak gerek diye düsünürüm.
- Her gün muhakkak en az bir tencere yemek piser bizim evde ee artik bebegimiz var ve onunda saglikli beslenmesi lazim.  Misal bir gün makarna varsa yaninda tonlu sos veya kiymali domatesli sosu olur ve salata yapar bunu yeriz, ertesi gün makarna muhakkak bolca kalmistir(çünki çok yaparim bilerek) onun yanina güzel bir çorba yapariz+ salata yapariz. Ondan sonraki gün çorbam vardir onun yanina misal firina patates süreriz veya karnabahar hemencecik haslar tavada(unlu yumurtali sosladiktan sonra) kizartiriz, yanina yogurtlu sosla yeriz. Çalisan insanlar oldugumuz için bu sistem bizim için çok iyi. Hele hele çocugumuz olduktan sonra gayet güzel yolunda gidiyo böyle her gün aksatmadan düzenli bisekilde hersey islerse : ) Hasta olunca tabii kolay seylere kaçmiyo degiliz ama Allaha çok sükür hasta olmaktan yeni yirttim. Öyle kötü grip olmustumki düsünmek dahi istemiyorum.
- Konu konuyu açmis nerelere gelmisim ama en son olarak sunu muhakkak yazmaliyim tabiiki artik eskisi kadar kendimize vakit ayiramiyoruz, sinemaya gidemiyoruz eskisi gibi uzunca kitap okuyamiyoruz. Uykum geliyo aksam artik Talya uyuduktan sonra : ) Yorulmus oluyoruz iyice ne yapalim artik az kaldi büyümesine diye düsünüyorum, ama bazi annelerde o zamanda baska seyleri çikiyo diyolar : ) Olsun bücürlerimiz onlar bizim herseyimiz. Nekadar zor olsada iyiki varlar hayatimizda. Eminim benim hayatim bombos gayesiz olacakti kizim olmasaydi. Esimle 7 yilimiz geçti birlikte sonra kizimiz oldu, inanin nekadar mutlu olursaniz olun bebeginiz oldugunda anliyorsunuzki aslinda hayatin anlami onlarmis...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder