16.1.12

Kestane kebab yemesi sevab : )

Kestaneyi çok sevip son zamanlardada bi hayli çok tüketince : ) bi bakayım nedir bu kestanenin faydaları zararları diye düşündüm. Aslında eşimde fena diyoduki ben duydum bu kestanede 3/4 tane yediğinde bir ekmek dilimi yemiş kadar oluyosun dedi bende ayıptır söylemesi ondan bayağı daha çok yiyince dalga geçme durumuda olunca : ) bi bakayım nedir dedim ve işte sonuç:

Lif açısından çok zengin olan kestane kan şekerinin artmasına sebep olan glisemik endeks açısından çok fakirdir. Bu nedenle kan şekeri sorunu olanlar rahatıkla tüketebilir. Ancak elbette bazı kişilerin alerjisi bulunabilir. Yine de sağlık sorunu olanların doktora danışmasında fayda vardır.
Her 100 gram kestanede 195 kalori bulunur. Yüksek karbonhidrat içeriğinin yanı sıra C vitamini, potasyum, bakır, magnezyum, amino asitler ve antioksidanlar açısından da zengindir.
Kestanede vücudumuz için gerekli olan yağ asitlerini bünyesinde barındırır.  Cinsel gücü arttırdığı bilinen kestane kolesterolden kan dolaşımına kadar vücudumuzun her bölümünde etkilidir.
Kestanenin çizilerek pişirilmesinin nedeni içeriye su girişini sağlamaktır. Bu çizikler hava çıkışını da kolaylaştıracağı için kestanenin daha kolay pişmesini sağlar.


Ohhhhh yarasın bana çok iyi yapıyomuşum demek : ))) Bu faydalarını tek tek anlatacam akşama : )

5 yorum:

  1. Çok severim ben de ... Akşam kestane yapacaksam eğer yemek yemiyorum,yanında biraz da meyva . Harika bir şey şu kestane. Afiyet olsun sana da Hülyacığım !

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika
    akşam yaptı
    lezzetine doyamam ellerine sağlık.
    :))))))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,biz de bayılırız ailecek.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. afiyet bal olsun eşimde sobada sıkça pişirir ben çok sevmeme rağmen bir iki tane anca yerim genzime takılıyor :))

    YanıtlaSil
  5. canım ben geldim.
    inşallah düzelir
    yorum yazamıyorum demişsin
    düzelince beklerim.
    :)))

    YanıtlaSil