9.12.09

Mercimek corbasi


Bugun yemegimin yanina hangi corbayi yapsam diye dusunurken. Aklima soguk havada en guzel icilen corba geldi> mercimek corbasi. Esimde bende cok severiz. Istanbulda bugunlerde iyice sogumaya basladi, bu havalarda birebir. Ustune arzuya gore pul biberde serpistirebilirsiniz sevenler limonda sIkabilir. Ben calistigim icin yemeklerimi hep pratik bir sekilde hazirlarim malzemelerimde az olur genelde, cunki bittikce taze alirim.

Corba icin kullandigim malzemeler:

- 3 tane orta boy patates soyulmus ikiye bolunmus
- 2 bardak kirmizi mercimek
- 1,5 litre kaynamis su
- rendelenmis bir adet sogan
- bir kasik tereyagi
- 2 cay kasigi kirmizi tatli toz biber
- 1 cay kasigi tuz
- Mikser

Hazirlanisi:

1,5 litre suyu isiticida kaynatalim. Soyulmus patatesleri, rendelenmis sogani ve ayitladiginiz mercimegi bos bir tencereye alalim.
Ustune kaynamis suyu dokelim ve ilk once yuksek ateste kaynatalim, kapagi acik olarak.
Kaynayinca kisalim yavas yavas kaynasin. Tuzu ekleyelim.
15/20 dakika sonra catal batiralim patatesler haslanmismi diye. Giriyosa tamamdir. Tencereyi bir kenara alip mikserle herseyi ezelim, sonra tekrar ocaga koyalim.
Biz simdi kucuk bir tava alip icine tereyagimizi koyalim. Eridikten sonra toz biberi ekleyelim. Tencereden bir kepce corbadan koyalim bu tavaya iyice karissin yagli toz biberli karisimla. Ardindan bu kucuk tavadaki sosu katalim corbamiza.
Karistiralim kepceyle ve afiyet olsun!

2 yorum: