31.1.12

Yumurtalı ekmeğim/ Filli süslerim/ Mutfağa halı döşemek

Pazar günü kahvalıtda hemencecik yumurtalı ekmek yaptım : ) Kar var kar var diye alarm verildi verileli 2 yetişkin bir bebek 3 kişi 3 ekmek birden alıyo olduk : ) Öyle olunca biri kurudu, bende sabah hemen onları kesip yumurtaya buladıktan sonra az yağda kızarttım. Ekmekler tuzlu olduğu için ben tuz koymam ama karabiber serperim. Ben karabiberi çok severim gerçekten nedendir bilmiyorum ailedede öyle acılı sevende pek yok ama ben şimdi düşünüyorumda hemen hemen her yemeğe karabiber serpiyorum : )


Sonra mutfağıma astığım süste kapının üstüne raptiye belli olmadan tarafımca tutturulmuştur : )
Oraya asılsın istedim ama tavana delik açıp assaydım çok yukarda olacaktı bende böyle bir çözüm bulmuş oldum. Nasıl ama : ) Raptiye belli olmasın diye nasıl kapıyle arasına ittirdim onu bi görseydiniz beni çok komikti !!


Bu ara bu süsü 8 sene önce Avcılara ziyarette bulunduğumda cuma pazarından almıştım. Gitmeyeli uzunnnn yıllar oldu Avcılara ama zaten eski Avcılar değil gitmek istemezsin diyo arkadaşlar. Bu konu üzerinde daha sonra uzun uzun yazacağım blogdaşlarım. Çünki bu Avcıların depremden sonra aldığı göçle ve göçün getirdiği sorunlarla alakalı olacak.
Güzel fillerim dimi ama çok ciciler yıllar geçti çok tozlandılar, sildim baktım tüyleride çıkmış ama olsun ben çok seviyorum onları atmak istemiyorum : )
Bu ara arkadaşlar bebeğim mutfakta olmayı çok seviyo herşeyi dolaplardan çıkarsın döksün, ben yemek yaparken hep yanımda olsun. Şimdi havalarda soğuyunca biz ufaklığın mutfakta yere oturduğunda fayans taşlara üşüdüğünü fark ettik. Yerdeki kilime değil inadına taşlara oturur ufaklık : )
Babasıyla sabah karar verdik halı yaptırcaz zemini ama nasıl bişey olsun? Ben daha önce ince halı olan evde yaşamıştım koyu mavi renkti güzeldi. Benim istediğim açık bir renk olması ve yumuşak bişey olması. Bakmaya başlıyoruz bu hafta umarım çok uzun sürmez.
Varsa aranızda bi fikri olan bu halı konusunda lütfen yazsın ok blogdaşlarım ?



2 yorum:

  1. Ayyyy yumurtali ekmege bende cok severim :D yarin kahvaltiya bende yapcammm hihi...
    Filler cok sevimli :):)
    Evde hali olmasi gercekten cok pratik oluyor, daha sicak daha temiz duruyor gibi geliuyor bana :)

    Sevgiler canim benim

    YanıtlaSil
  2. Canımbenim somon (zalm) rengi mutfak dolaplarıma açık mavi tonlu bi halı beğendim cuma bakacaz umarım malzemeside güzeldir : )

    YanıtlaSil