30.10.11

Fırında makarna

Iyi pazarlar olsun herkese, ben bugün geçen hafta yaptığım yemekleri paylaşayım dedim. Mağlum çalışırken vakit pek bulamıyorum yazmaya ama böyle haftasonları kızım babasıyla iken fırsatıda kaçırmak istemiyorum : )
Gelelim fırında makarnaya. Malzemeler şöyle:
- 1 paket isteğe göre makarna
- bir kase kaşar peyniri
- 3 kaşık zeytinyağı
- tuz, isteğe göre serpn
- 1 domates
- 1 küçük soğan

Yapılışı:
Marnalar tencerede kaynar suyun içine atılır, 1 kaşık zeytinyağı ve tuz serpilir.
Kaynadıktan sonra 8 dakika kadar bakarım bir çatalla olmuşmu makarna diye, çünki bazen değişiyo makarnadan makarnaya pişme süresi. Sonra onu bir süzgece alır soğuk sudan geçiririm. Boş tencerede bir kaşık zeyinayğında soğan ve domatesi soteler altını kapatırım. Sonra makarnayıda içine döker karıştırırım.
Bir tane fırın kabına 1 kaşık zeytinyağ gezdirirm sonra içine makarnalı karışımı dökerim. Üstünede şerit şerit kestiğim kaşar peynirlerini koyar ısınmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar tutarım.
İşte bukadar afiyet olsun arkadaşlar,


Basit ama sağlıklı bir okadarda lezzetli, unutmayalımki soğanda antioksidan bulunuyor ve bu aralar soğuk havada çok ihtiyacımız var. Ben zaten çok severim ama sevmeyen arkadaşlar böyle kullanabilirler zaten kaybolup gidiyo içinde soğan belli bile olmuyor.
İyi haftasonları size, ben şimdi akşama hazırlık yapacam. Güzelce kestaneleri çizip yıkayıp kenarda bekleteceğim, daha sonra 180 derece fırında 40 dakıka kadar pişirip afiyetle : )) ham yapacak kızım : )
aaa bu ara yazmadan duramam arkadaşlar dün ne oldu, bize yakın migrosa gittik bir iki eksik vardı aa a birde ne göreyim heryerde bakıp bulamadığım kestane gelmiş, ama kilosu 12 tl ben çok şaşırdım, çünki Sakaryada akrabamız ile görüşmüştüm kestane geldi buralarda 7/8 tl demişti. Neyse biz aldık eve geldik. Daha sonra kızımız tuhaf bir saatte uyuyup uyanınca öğle dışarı çıkaramadık oynatmaya. Akşam oluyodu beş gibi havada kararacak nerdeyse biz yine kapalı yere getirelim parka dedik. Gittik o oyun parkının içi dahi karanlıkta vaz geçtik, babası 10 dk uzaklıkta olan diğer migrostan kızım sana taltı alayım dedi eve dönerken ve oradada kestane gördük : )) hemde o kestaneeeeee 8 tl idi !!! kilosu8 diğer Migrosta kilosu 12 bu neden çok merak ettim! İnsanları resmen kandırmak gibi bişey bu, hiç güzel değil. Madem aynı mağaza heryerde aynı fiyatları olmalı ama değilmi..

4 yorum:

  1. makarnaya bayılıyorum ama fırında makarnaya daha bi bayılıyorum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım benim ben en alta ve en üste milföy hamuru açıp koyuyorum nefis oluyor. arkadaşlarıma yaptım ama neli olduğunu söylemedim patatesli börek diye yemişler nasıl güldüm anlatamam:))) makarna böreği deyince bana inanmadılar :)))) ben de arada yapıyorum.

    YanıtlaSil
  3. : ))) süper olmuş Haticecim : ))

    YanıtlaSil