8.12.11

Laptopta sorun var/ peynirli milföy böreğim

Laptopu eşim 2 yıl önce aldı, yani çok eskide değil ama bi ağır ki söyleyemem, son bir haftadır böyle. Biz ayda yılda bir torrents ten çizgi film indiryoruz okadar, onuda usb ye yükleyip tvde izliyoruz. Zaten laptopun hafızasının 95i boş, girilen sayfaları vs hepsini temizledi eşim ona rağmen ağır. Ben internette asus intel atom inside laptop diye araştırırken ne okuyayım, ASUS un en ağır laptoplarıymış bizimki halbuki alırken en hızlısı diye almıştık ve çokta hızlıydı. Şimdi bazıları diyolarki zaten laptopun ömrü 3 yıldır. Böylemidir acaba? Haftasonu biraz daha araştıracağım bakalım.
Bu ara bu ağırlıktan dolayı 4 gün önce yayınladığımı zannettiğim yazımda yayınlanmamış : ( takılmış kalmış laptop : (
Neyse bakalım gelelim benim peynirli milföy böreğime, bence en pratik en kolay börektir eğer hemencecik canınız bi börek çektiyse hemencecik yapılabilir. Malzemeler şöyle:

- 10 tane milföy hamuru
- 1 bardak dolusu ufalanmış beyaz peynir
- 1 çay bardağı dolusu ince kıyılmış maydonoz
- isteğe göre çörekotu veya susam
- 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Benim her zaman dipvrizimde milföy hamuru bulunur, paketin içinde 20 tane olduğundan ben yarısını alır buzunu çözerim. Daha sonra maydonoz ile beyaz peyniri harmanlar 4ken hamurların içine biraz konur 3ken olacak şekilde çatalla kapatılır. Hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur.
Sonra yumurtalar çırpılır ve hamurların üstüne sürülür. En son olarakta isteğe göre susam veya çörekotu serpiştirebilirsiniz. Ben çörekotu serptim. 170 derece fırına 20 konur üstü kızarınca çıkarılır.
Ve sonuç böyle olur : ))

6 yorum:

  1. yaaaa o milföyler tamam da bayılırım bende hep derim en büyük kurtarıcımdır diye ama şu alttaki servis nedir öyleeeeeeeeeee
    bak ağlıyacağım şimdii ühüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil
  2. Nilgüncüm hastasıyım kendisinin : )) Bütün yemek tabaklarım bardaklarım inekli : ) Elimden gelse bütün evi inekli şekle sokacamda : ))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık milföyü sıcak sıcak severim

    YanıtlaSil
  4. hülyacığım valla birgün sana gelmek farz oldu o zaman geleyim de biraz ineklerini seveyim.... ayyyyyyyyyyyy valla hepsini bir arada görmek çok heyecanlıııııııııııı

    YanıtlaSil
  5. Buyur gel Nilgüncüm, güzel bir türk kahveside yaparım sana Sevgiler,

    YanıtlaSil